Gündem

Açık Uyarı.. ‘Ankara Dikkat’

 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gazeteci Fatih Altaylı’ya konuştu. İnce, Altaylı’nın konuyla ilgili kendi internet sitesindeki yazısında aktardığına göre yerel seçime ilişkin muhalefetin durumunu değerlendirdi.

‘ERDOĞAN GÜÇLÜ BİR İSMİ İYİ PARTİ’NİN ADAYI YAPARSA…”

İnce, yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili de “korkulu” olduğunu belirterek “Tayyip Erdoğan’ın eli her yere uzanıyor. Elindeki güçlü bir ismi, İyi Parti’nin adayı yaparsa, Ankara da zora girer. Güçlü bir ilçe belediye başkanını İyi Parti’den aday yaptırırsa, Mansur Yavaş’ın işi zora girer” diye konuştu.

Özel’den sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geleceğini aktaran İnce, Akşener ile yapacağı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

‘AKŞENER’E İNAT ETME DİYECEĞİM’

 “Meral Hanım siyaseti iyi bilir aslında. Ona da söyleyeceğim şu. ‘Kilit yerlerde inat etme’ tavsiyesinde bulunacağım. Geçen seçim kendi partisi için de çok olumlu bir iş birliği yapmıştı yerel seçimde. Mesela Nazilli’de belediye başkanlığını kazandı. Gerçi İyi Partili başkan sonra AKP’ye geçti ama böyle yerler var. Buralarda İyi Parti’nin duruşu önemli. Mesela Mersin’de. Ve daha böyle birçok yer var. En azından böyle yerlerde iş birliği yapmasının iyi olacağını anlatacağım” dedi. 

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla yaptığı görüşmeyi de anlatan Muharrem İnce’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle;

‘BEN ARADIM İSTANBUL ÖNEMLİ’

“Ekrem İmamoğlu’nu ben aradım. Kendisini uzun zamandır tanırım. Ben kendisi ile tanıştığımda Beylikdüzü İlçe Başkanı idi. Siyasette bunlar vardır. Bazen biz daha üst makamda oluruz, bazen de yer değiştiririz. Ben onu aradım ve görüşmek istedim. Kendisine şunu söyledim, ‘İstanbul’u kazanmak önemli idi. Ama kaybetmemek daha önemli. Senin kaybetmen Cumhuriyetçilerin moralini bozar. Senin o yeri koruman lazım. Ben senin için ne yapabilirim?’ dedim”

‘EN AZ 250 BİN OYUMUZ VAR’

“Ben aday olmadığım Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’da 103 bin oy aldım, bir o kadar da iptal edildi. Bu demektir ki Memleket Partisi’nin burada en az 250 bin oyu var. Geçen seçimde 14 bin oy farkla kazandığı düşünülürse bu destek bence önemli. İstanbul’u kaybetmemek lazım” diye ekledi.

‘SALI GÜNÜ BULUŞACAĞIZ’

 “Özgür Bey’e saygısızlığım söz konusu olamaz. Onunla da buluşacağız ama Ekrem Bey ile buluşmam kurumsal değildi. Sadece onun için ne yapabileceğimi sordum. Özgür Özel’le de buluşacağız. Şimdi o Almanya’ya gidiyor. Benim de bir yurt dışı seyahatim var. Özgür Bey ile Salı günü buluşacağız” şeklinde konuştu.

Altaylı’nın “Özgür Özel ile İzmir’de adaylık konusunu mu konuşacaksınız?” sorusu üzerine ise İnce şu açıklamayı yaptı;

‘İZMİR ÇANTADA KEKLİK DEĞİL’

İzmir adaylık konusu diye bir şey yok. Olmayan teklifin konusu olmaz. Böyle bir teklif yok ki, bunun üzerine konuşalım. Oradaki mesele şu. Ben İzmir konusunda CHP’yi uyardım. İzmir’i çantada keklik görüyorlar ama bu kez İzmir öyle çantada keklik falan değil.”

‘ADAY ÇOK ÖNEMLİ’

“ Yanlış bir adayla İzmir’i kaybederler. HDP’nin İzmir’e Sırrı Süreyya Önder’i aday göstereceği konuşuluyor. HDP’nin ya da HEDEP’in İzmir’de ciddi bir oyu var ve Sırrı Süreyya Önder bu ciddi oyu toparlar. İyi Parti’nin adayı Özlale de bir miktar oy alır. Bir bakarsın İzmir de gidivermiş. İzmir’de kimi göstersem alırım kafasından çıkmaları lazım. Bunu söyledim ben. CHP’nin yeni yönetiminin ayakları henüz yere basmıyor. Bunun için kendileri ile konuşup uyarmaya çalışıyorum” yanıtı verdi.

Kaynak: Ajanslar/ Cumhuriyet

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu