Güvenlik

Adalet Bakanlığı.. Çağlayan’da ‘Son Durum’

İstanbul’da, Çağlayan Adliyesi önünde silahlı saldırı düzenlendi.

C Kapısı önündeki olayda üçü polis, altı kişi yaralandı. Adliyeye giriş çıkışlar kapatılırken biri kadın biri erkek iki DHKP-C’li terörist ölü olarak ele geçirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından b ir paylaşımla olayı duyurdu.

Paylaşım şöyle;

 “Bugün saat 11.46’da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur.

1’i kadın 1’i erkek 2  saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır.

Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz”.

BAKNLIKTAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Ali Yerlikaya, olaya ilişkin ikinci açıklama daha yaparak olayla ilgili bilgiler verdi.

Açıklama şöyle;

-Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir.

 Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir.

 Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yanda Ankara’dan İstanbul’a hareket eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Çağlayan Adliyesi’ne yönelik saldırıya ilişkin “Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir” dedi.

TERÖR EYLEMİNDE SON DURUM

Terör saldırısıyla ilgili İstanbul’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son durum açıklaması yaptı.

Son yapılan açıklama şöyle:

*Bugün saat 11.32 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na bir terör saldırısı girişimi oldu. Adalet Sarayı’nın önce D kapısından girmek isteyen 2 terörist, orada polislerin GBT kontrolü sırasında terörist oldukları anlaşılınca polislerden kaçmak istiyorlar.

ZAMANINDA TESPİT’

*D kapısından kaçarak C kapısına geliyor. C kapısında polislerimizle girilen çatışma neticesinde iki terörist etkisiz hale getiriliyor.

* O çatışma sırasında 4 vatandaşımız da yaralanıyor. Vatandaşlarımızdan birisi hastaneye kaldırılmıştı, hastanede vefat etti.

3 POLİSİMİZ YARALANDI

*3 polisimiz bu çatışmada yaralanıyor. Yaralı polis ve vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi, tedavi altına alınmış durumdalar. Acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

*Burada kahraman polisimiz, güvenlikte bekleyen, adliye kapısında bekleyen güvenlik güçlerimizin özellikle kahramanlığıyla ve dikkatli davranmasıyla hain terör saldırısı bir faciaya neden olmadı.

BU İKİNCİ SALDIRI

*Daha önce de Çağlayan’da bir terör girişimi olmuştu, savcımız Selim Kiraz odasında şehit edilmişti. Bugün de belki hain emellerini gerçekleştirmek isteyen teröristler, kapıdan girmek isterken kahraman polisimiz tarafından etkisiz hale getirildiler.

‘GEÇMİŞ OLSUN’

*Terörün her türlüsü ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir kez daha milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olayı takip ettiler, geçmiş olsun dileklerini devam etti.

‘SORUŞTURMA SÜRÜYOR’

*Adli soruşturma tüm detaylarıyla devam ediyor. Bir başsavcı vekilimiz ve 5 savcımız görevlendirildi. Çeşitli gözaltılar var, adli soruşturma sürmeye devam ediyor.

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

*Şu anda 34 gözaltı var. Tüm detaylarıyla soruşturma, savcılarımızın koordinasyonunda devam ediyor.

‘AKRABALIK TESPİTİ YOK’

*Bir akrabalık bağı tespit edilemedi. Bu iki teröristle ilgili emniyetimizin yaptığı çalışmalar, adliyede suç kaydıyla ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

‘ÖRGÜT ÜYELERİ’

*Etkisiz hale getirilen erkek 2004 yılında terörden 15 yıl yatmış ve cezaevinden çıkmış.

*Kadın terörist de yine terör örgütü üyeliğinden davası Yargıtay’da devam eden birisi. O dosya bakımından 4 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kalan birisi.

‘EYLEM ÖNLENDİ’

*Ablası veya kardeşinin de 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması söz konusuydu. Belki hain emellerine ulaşmak için kapıdan girebilseydi terör eylemine girişmiş olacaklardı”.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Ajanslar/Sözcü

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu