Gündem

Afyonkarahisar.. ‘Böcek Operasyonu’

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, arama yapılan odasında bulunan ‘böcek’leri anlattı, makam odasındaki gizli kamera yuvasının görüntüleri ortaya çıktı.

DİNLEME VE GÖRÜNTÜLEME

Burcu Köksal, belediye binasının üçüncü katında yer alan başkanlık makamı, özel kalem ve sekreterliğin bulunduğu odaların özel bir ekip tarafından arandığını ve “böcek” olarak bilinen dinleme cihazı bulunduğunu söyledi.

Köksal’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Belediye başkanı seçilip mazbatayı aldıktan sonra makamlarda dinleme cihazlarının olduğu, kameraların olduğu yönünde çok ciddi söylentiler duydum. Hem belediye içinden hem de dışarısından çok ciddi duyumlar aldım.

‘ŞÜPHELENDİM’

“Şüphelenmeye başladım ve bayram boyunca da belediyeye gelip gittik ama şüpheler ciddi bir şekilde artınca bir tarama yapılmasını istedim. Ne var ne yok ortaya çıksın istedim.

‘DİNLEME VE GİZLİ KAMERA’

“Dün itibarıyla bir tarama yapıldı. Dinleme cihazları, görüntü cihazlarıyla ilgili raporlama yapılacak. Başkanlık katının bulunduğu üçüncü kattaki her yer tarattırıyoruz. Başka bir yerde de varsa bulunup çıkartılması için çalışma yapıyoruz.”

AKP’DEN CHP’YE

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını CHP adayı Burcu Köksal kazandı.

Burcu Köksal 60 bin 072, AK Parti adayı Hüseyin Ceylan Uluçay 42.703 oy aldı.

Köksal, Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

Kaynak: Ajanslar/ Cumhuriyet

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu