Siyaset

Çanakkale Merzifon.. ‘Hava Sıcak’

İYİ Parti’de 31 Mart yerel seçimlerine ‘hür ve müstakil’ girme kararının ardından başlayan tartışmalar istifalarla devam ediyor.

TABANDA İTTİFAK

Çanakkale’de İYİ Parti’den istifa edenler buluştu ve CHP’nin adayı Muharrem Erkek’e destek açıklaması yaptı.

İYİ Parti Barbaros Mahallesi eski Teşkilat Başkanı Nurettin Demirbilek’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bu akşam kurucu İl Başkanımız İrfan Dehmen, sonraki İl Başkanımız Eşref Bener Varol, Eceabat Belediye Başkanımız Saim Zileli, Merkez İlçe Başkanımız Necati Gapran, kadın kolları teşkilat başkanları, il ve merkez ilçe yöneticileri, il delegeleri ve üyeler buradalar.

‘CHP ADAYINI DESTEKLEYECEĞİZ’

“Başkanlarımız, bir araya gelme sebebimiz ise yaklaşan yerel seçimlerde tabandaki ittifaka ve milletin ittifakına olan inancımızla, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Sayın Muharrem Erkek’e desteğimizi açıklamaktır. Bu seçimde sizi destekliyoruz sayın başkanım.”

AKP’DEN GÖZDAĞI

Öte yanda AKP Amasya Merzifon İlçe Başkanı Abdullah Şahin, “Hükumetimiz bir adım geri giderse maaşımız da gelmeyebilir” dedi.

Abdullah Şahin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir gün paranın gelmediğini görürsek bankamatikten o zaman anlarız ki bu paranın gelmesi çok önemli bir şeymiş. Güneşin doğması nasıl önemli bir şey, o paranın bankamatikten gelmesi de önemli bir şey.

‘EMEKLİ MAAŞI DA GELMEYEBİLİR’

“Gelmeyebilir mi? Gelmeyebilir arkadaşlar. O para bankamatikten bir gün gelmeyebilir. Az bulduğumuz emekli maaşımız da gelmeyebilir, çok bulduğumuz emekli maaşımız da gelmeyebilir.

‘HÜKÜMET BİR ADIM GERİ GİDERSE MAAŞ DA GELMEYEBİLİR’

“Niçin gelmeyebilir? Eğer ülkemizdeki istikrar bozulursa, ülkemizdeki düzen bozulursa, hükumetimiz bir adım geri giderse maaşımız da gelmeyebilir. Geçimimiz de daralabilir.”

ERDOĞAN DA ‘DAYANIŞMA OLMAZSA HİZMET GELMEZ’ DEMİŞTİ

Erdoğan, yüzlerce kayıp cenazenin olduğu, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da seçmenlere gözdağı vermiş, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?” demişti.

Kaynak: Çanakkale Yerel Ajanslar

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu