Bilim-Teknoloji

Çıkış 2024.. ‘Stellantis/Archer’

 Küresel otomobil üreticisi Stellantis, Archer Aviation, Inc. ile elektrikli bir uçan taksi üretmek için anlaşma yaparak havacılık endüstrisine giriyor.

ARCHER ORTAKLIĞI

Stellantis; Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Opel, Peugeot ve diğer tanınmış otomobil markalarının üreticisi. Ancak şimdi Archer’a 2023 ve 2024’te 150 milyon dolara kadar öz sermaye sağlayacak ve özel sözleşmeli üretici olarak çalışacak.

4 YOLCU ARTI PİLOT

Anlaşma, dikey kalkış ve iniş uçağı Midnight’ı Georgia üretim fabrikasında 2024’te üretmeye başlamak amacıyla çarşamba günü Las Vegas’ta düzenlenen CES sırasında duyuruldu.

 Firma basın bildirisinde aracın “güvenli, sürdürülebilir, sessiz olacağını ve dört yolcu artı bir pilot taşıyacağını” duyurdu.

MİDNİGHT

Archer, Midnight’ın bir helikopter gibi dikey olarak kalkış ve iniş yapacak şekilde tasarlanacağını ve uçuş irtifasına ulaştığında normal bir uçak gibi ileri doğru uçuş yapacağını söylüyor.

Archer, Stellantis ile ilk olarak 2021’de bir anlaşma imzaladı ve Stellantis’in tedarik zinciri ve üretim uzmanlığından faydalanmasına imkan kazandı. Ancak Midnight’ın duyurulması anlaşmayı bir adım daha ileri taşıyor.

Kaynak: Ajanslar/Cumhuriyet

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu