Ekonomi

Gaziantep.. ‘Sosyal Medyada Atışma’

Gaziantep’te protestoları süren Şireci Tekstil işçilerine verilen desteği “provokatörlük” olarak gören İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, kendisine tepki gösterenlere “Senin vekilin değilim” sözleriyle karşılık verdi.

İŞÇİLER PROTESTO GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Gaziantep’te Şireci Tekstil fabrikasında gece vardiyasında çalışan işçiler düşük ücretlere karşı çarşamba akşamından beri iş bırakma eylemi yapıyor. İşçilerin bugün de kent merkezine yapmak istediği yürüyüş, Gaziantep Valiliği tarafından engellendi. İşçi temsilcileri ve valilik arasındaki görüşme devam ediyor.

‘SÜRECİ BEN TAKİP EDİYORUM, PROVOKASYONA GELMEYİN’

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise grevdeki işçileri hedef alarak “Şu an Gaziantep’te Şireci Tekstil işçileri haklarını talep ederek eylem yapmakta. İşçilerimizin haklı taleplerini kullanarak, işçi kardeşlerimizi provake etmeye çalışan bazı siyasi kesimlerinde orada olduğunu görüyorum. İşçi kardeşlerim provokasyonlara gelip, haklıyken haksız duruma düşmeyin. Ben takip ediyorum süreci” açıklamasında bulundu.

TEPKİ VAR

Gürban’ın bu mesajına çok sayıda tepki geldi. Gazeteci Bahadır Özgür, Gürban’ın paylaşımını alıntılayarak “2021’de SPK’dan ‘piyasa dolandırıcılığı’ndan ceza almış İYİ Parti vekili Gürban, zam için eylem yapan işçiyi ‘üstü örtük’ tehdit ediyor. Muhalefet filan diye bakmayın, gerçekten tehlikeli insanlar bunlar” ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADA ATIŞMA

Bağımsız Maden İş örgütlenme uzmanı Başaran Aksu ise Gürban’ın paylaşımına şu tepkiyi gösterdi: “Bu tweti patronun attırdığına eminim. Ama ispatlayamam. Mehmet Gurban, işçiler herkesin gerçek konumunu, derdini biliyor.. Bomboş hamasetle onları kandırmak artık kolay değil. işçinin yanında duranı karalamak yerine patronun haksız olduğunu ilan edin de görsün Antepli.. hadi..”

‘VIZGELİR TIRIS GİDER’

Gürban konuyla yaptığı son paylaşımda medyayı da hedef aldı ve paylaşımını sabitledi:

“Beni haber yapacaklarmış kendi haber sitelerinde az sonra ! Yapmazsanız adam değilsiniz !!

Ellerinde ki haber siteleriyle tehdit edebileceklerini sananlar Akp’den ne farkınız var ?

Akp de sizin gibi baş edemediklerini haber kanallarını sitelerini kullanıp tehdit etmiyor mu ?

Vız gelir tırzz gider .. siteleriniz, haberleriniz ve medyanız !!”

Kaynak: Gürban Twitter/Cumhuriyet

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu