Gündem

Halk Tv.. ‘Peş Peşe Ayrılık’

Halk TV Ana Haber sunucusu İrfan Değirmenci, kanaldan ayrılacağının sinyalini verirken; Değirmenci’nin editörü Ertuğrul Albayrak da istifa ettiğini duyurdu.

DEĞİRMENCİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İrfan Değirmenci, ekranlara veda sinyali vererek; “Koltuğa alışmak çok fena bir şey. Her zaman yeni yollar bulmak mümkün. O yollardan biri televizyon ama tek yol değil. Yoldaşlık yapacağımız yeni yollar mutlaka bulunur” dedi.

VEDA GİBİ PAYLAŞIM

“En kısa sürede yeniden buluşmak, yeni yolları birlikte yürümek ümidiyle” diyen Değirmenci’nin açıklaması şöyle:

“Koltuğa alışmak çok fena bir şey. İnsan, toplumun yararına koltuktan da feragat edebilmeli çıkarlarından ve paradan da. Çünkü paradan çok daha önemli şeyler var hayatta. Dayanışma, mücadele, ezene karşı ezilenden yana, adaletten, haktan, emekten yana olmak gibi.

‘HIRS UĞRUNA İNSANLIĞI KAYBETMEMEK’

“ Eleştirdiğine dönüşmemek, hırsları uğruna insanlığını kaybetmemek, kendini vazgeçilmez saymamak gibi. Kendini güç ve para sahibi olduğu alanda, partide, şirkette Olimpos’un zirvesinde bir mitolojik kahraman sananlara asıl gücün halkın sivil örgütlü mücadelesi olduğunu hatırlatmak gerekir.

‘TEK YOL DEĞİL’

“Ezene karşı mücadelenin bin bir yolu var. Her zaman yeni yollar bulmak mümkün. O yollardan biri televizyon. Etkili de bir yol. Ama tek yol değil.

‘KISA ZAMANDA BULUŞMA’

“Velhasılı kelam yolu eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinden geçenlerle yoldaşlık yapacağımız yeni yollar mutlaka bulunur. En kısa sürede yeniden buluşmak, yeni yolları birlikte yürümek ümidiyle…”

BİR AYRILIK DAHA

Değirmenci’nin editörlüğünü yapan Ertuğrul Albayrak da kanalla yolların ayrıldığını duyurdu.

‘BURAYA KADARMIŞ’

Albayrak açıklamasında, “Bir küçük Anadolu şehrinden Antakya’dan geldim.Çok çalıştım. Şansım İrfan Değirmenci’nin önce Çalar Saat’te ardından Kanal D’de Günaydın’ında editör olmamdı. Çok sevdik çok sevildik. İzleyicilerimiz bırakmadı hiç bizi. Ama buraya kadarmış. Onun da söylediği gibi TV tek yol değil ya. Bir yerlerde mutlaka buluşuruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İrfan Değirmenci/Ajanslar

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu