Gündem

İlber Hoca.. ‘Çileden Çıktı’

Osmanlı düğününde Şevki Yılmaz’ın yaptığı konuşma sonrası Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan çok sert açıklama geldi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın nikah şahidi olduğu Osmanlı düğünü çok konuşulmuştu.

Düğünde Şevki Yılmaz’ın yaptığı konuşma ise büyük tepki çekmişti.

Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşımla yaşananlara değindi ve kamuoyu ile paylaştı:

‘DAVETE KATILDIM’

*Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım.

‘KONUŞMADAN RAHATSIZ OLDUM’

*Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim.

‘BU AÇIK BİR ATATÜRK DÜŞMANLIĞI’

*Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır.

‘SİVRİ ZEKALILAR’

*Atatürk’le, Cumhuriyet’le, İstiklal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekâlıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır.

‘HER ŞEY ATAÜRK SAYESİNDE’

*Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkâr bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplamlara has olaydır. Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve arkadaşları devletlerle cilah 435 sayesindedi”r.

‘BU VATAN BİZE EMANET’

*Türkiye’yi etrafındaki mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz.

‘ANLAYIN ARTIK’

“Cumhuriyet’i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir.

‘OSMANLI DÜĞÜNÜ’

Osmanlı hanedanının “Sultan” ünvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu önceki İstanbul’da evlendi. Çiftin nikah şahidi tarihçi, yazar ve araştırmacı İlber Ortaylı olurken, damadın Osmanlı zabitini çağrıştırır kıyafeti de sosyal medyada gündem oldu.

ŞEVKİ YILMAZ UÇTU

Törene eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın sözleri damga vurdu. Düğünde konuşan Yılmaz, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” demiş ve tepki görmüştü.

Kaynak: İlber Ortaylı/Ajanslar

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu