Gündem

Pazarlık Kızışıyor.. ‘İki Büyükşehir’

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile ilgili yapılan görüşmelere ilişkin konuştu.

Yavuz’un açıklamaları şöyle:

 “Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım ben böyle demedim ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yok”

‘BELEDİYELER VE MECLİS ÜYELERİ’

“1 Şubat’ta oturduk. 5 Şubat’a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Biz sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok.

‘KOCAELİ VE MANİSA’

“ Bizim tekrar konuşuruz dediğimiz noktada cumartesi günü açıklama yaptılar. Masada Kocaeli ve Malatya’nın ismi geçti. Ama Sakarya’nın ismi geçmedi. Ben her şeyi not alan bir adamım. Karşılıklı bir müzakere yürüttük.”

YENİDEN REFAH ‘İKİ BÜYÜKŞEHİR VE 35 İLÇE İSTEDİK’ DEMİŞTİ

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal dün görüşmelerle ilgili şunları söylemişti:

“Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti’den 2 büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge’nin başkanıyım aynı zamanda.

Bu isteğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu.”

DEMİRTAŞ’TAN AKP’YE MESAJ

Öte yanda HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim öncesi görüşmelerle ilgili  “DEM Parti ile AKP arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum. Ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir” dedi.

Kaynak: Ajanslar

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu