Siyaset

Sivas.. ‘Devran Dönüyor’

Sivas Belediyesi tabelasına Başkan Adem Uzun’un talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan ‘T.C.’ ibaresi eklendi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası Büyük Birlik Partisi’nden Sivas Belediye Başkanı seçilen Adem Uzun’un konuyla ilgili açıklaması şöyle;

 – Bugün belediyemizin tabelasında bir değişiklik yaptık. Bu değişiklik sadece bir isim değişikliği değil. Bunun ötesinde çok büyük anlamlar içeren bir değişiklik olduğunu söyleyebiliriz.

‘ARTIK TC VAR’

“Tabelamızda daha önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan ‘T.C.’ ibaresi yoktu. Şu an T.C. ibaresine yer verdik.

‘BELEDİYE, DEVLETE MİLLETE AİT BİR KURUM’

– Burada halkımıza şu mesajı veriyoruz; birincisi, belediyemiz devletimize ait bir kurum, ikincisi, belediyemiz milletimize ait bir kurum, üçüncüsü de belediyemiz bundan sonra ki yapacağı çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğini sağlayacak projelere imza atacak bir yapıda olacak”.

‘YOĞUN TALEP’

Sivas halkından T.C. ibaresinin eklenmesi için yoğun talep olduğunu belirten Uzun, “Duruşumuz bundan sonraki çizgide anayasamızın da ilk 3 maddesinde belirtildiği üzere değiştirilemez olan maddelere de bir bağlılık olarak devam edecek.

Aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden T.C. ibaresi bu ilk 3 maddeyi hatırlatması manasında büyük önem taşıyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MUHALEFET BAŞLATTI

Seçimin ardından muhalefetin yönetimine geçen bazı belediyelerde geçmişte olduğu gibi tabelalara T.C. ibaresi eklendi.

Kaynak: Ajanslar/ Sözcü

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu