Video

‘Sorun’ Dedikleri.. ‘Nedir’

Türkiye’de sorun nedir?

Sorun şudur..

Kurtuluş savaşında silahla bizi işgal etmeye, Türk yurdunu parçalamaya ve Türk varlığını yok etmeye kasteden düşmanlar, adına PKK denilen bu örgütün ardına saklanarak aynı emellerini gerçekleştirmek için bize tuzak kurmuşlardır.

Bu sözde terör örgütünü kuran da onlardır, silah ve cephane veren de onlardır, himaye eden ve destekleyen de onlardır.

Tüm bu taşlar satranç tahtasına dizildiğinde, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehdidin ağırlığı kendini göstermektedir; bu bir terör değil örtülü savaştır.

Silahla karşımıza çıkamayan küresel güçlerin, sözde bir terör örgütünün eliyle ülkemize saldırmakta olduğu açıktır.

Böylesi bir örtülü savaşa karşı, alışageldik terörle mücadele kurallarının uygulanmasıyla bu tehdidi yok etmek mümkün olmayacaktır. Üstelik küresel güçler yani ABD-AB ve İsrail, geçmişte olduğu gibi bugün de, içimizdeki işbirlikçi aktörlerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı kullanmaktadır.

Cumhuriyet’e karşı halkımızı isyana sürüklemiş olan Doğu’daki feodal ağalar ve işbirlikçileri, şimdi de aynı amaçla küresel güçlerin emrine girmiş gibi görülmektedir.

Bu tespitin kanıtı; bugün bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye çalışan siyasetin, Doğu illerimizdeki feodal ağalardan, kaçakçılıktan, işsizlikten, yoksulluktan, eğitimsizlikten söz etmemesiyle ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Ülkemizin sorunu etnik kimlik sorunu değil, gerçek bir insan hakkı sorunudur ve bu sorunun çözümü, ülkeyi etnik ve dini temelde ayrıştırmaktan değil, toprak reformunu yapmak, feodal ağalıkları tasfiye etmek, kaçakçılığı önleyip milli ekonomiye dahil etmek ve işsizliğe, yoksulluğa, eğitimsizliğe son vermekten geçmektedir. 

Ülkemizi yönetenler, demokrasi ve insan hakları söylemlerini ön plana çıkarıp bu gerçeği görmemizi engellemeye çalışmaktadır.

Türk milleti bu oyuna ve tuzağa düşmemelidir. 

Meseleyi artık bir türban, bir etnik kimlik meselesi olarak değil, bir cemaat ya da tarikat meselesi de olarak değil, bir vatan meselesi olarak görmenin zamanı gelmiştir.

Bir gün..

Şehit Anneleri ve Gaziler haber göndermiş..

‘Nedir bu sorun gel anlat’ diye..

Gittim.

Ve izlediğiniz programda anlattım.

Erdal Sarızeybek

Araştırmacı yazar

Kitap:

Çarçella/Anadolu’da Ateşle Oynamak/2011

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu