Hava Bozuyor.. ‘İsrail Saldırı’

Son dakika haberi… İsrail ordusu, Lübnan’ın güney ve doğusundaki beş kente hava saldırısı düzenledi.
LÜBNAN’A HAVA SALDIRISI
Lübnan haber ajansı NNA’da yer alan habere göre, İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye, Sayda, Mercayun ve Bint Cubeyl ile doğusundaki Bekaa bölgesine bağlı Baalbek kentlerini hedef aldı.
İsrail savaş uçaklarını düzenlediği şiddetli saldırıların bazılarının taş ocağı ve çimento fabrikalarını hedef aldığı bildirildi.
NEBATİYE VURULDU
İsrail savaş uçakları Nebatiye’deki Rumin ile Humin beldeleri arasındaki bir bölgeyi hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.
ALİ ET TAHRİR’E SALDIRI
İsrail’e ait bir insansız hava aracı (İHA) Fevka beldesinin kuzey kesimlerinde yer alan Ali et-Tahir bölgesine bir saldırı gerçekleştirdi.
SAYDA HEDEF
İsrail savaş uçakları Sayda’daki Benaful beldesine iki, Sarafand ile Beysariye beldeleri arasındaki Herbe Duveyr bölgesine bir hava saldırısı düzenledi.
HEDEF HİZBULLAH
İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Hizbullah ve Lübnanlı çevre örgütü Sınır Tanımayan Yeşiller’i (GWB) hedef aldığını öne sürdü.
TÜRK HEYETİNE YASAK
Öte yanda İsrail, 81 kişilik Türk arama kurtarma ekibi ile ağır ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermeyeceğini duyurdu.
İsrailli bir yetkilinin ülkenin basınına yaptığı açıklamada bu kararın “Hamas’ın elindeki rehinelerin cansız bedenlerini iade etmemesi nedeniyle alındığını” söyledi.
SARIZEYBEK: ‘MESELE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL’
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, ABD/İSRAİL’in yaptığı Filistin/Gazze açıklaması sonrası meselenin göründüğü gibi olmadığını belirterek bir paylaşım yaptı.

Açıklama şöyle:
İsrail vuruyor, başta Filistin/Gazze, Lübnan, Irak, İran, Suriye..
İsrail vurmakla kalmayıp hedef ülkelerin rejimlerini de değiştiriyor, Irak’ta yapıldı sırada Lübnan var. İsrail vurduğu ülkelerde kendine müttefik yönetimleri işbaşına getiriyor.
Neden şimdi diye bir soru akla gelmemeli çünkü bu bir İsrail planı ve yıllar öncesinde hazırlanmış. BOP dedikleri Ortadoğu Projesi kaynağını İsrail’den alıyor.
İsrail’in Ortadoğu Planı ABD kaynaklarıyla projelendirilerek işliyor ve işletiliyor.
ÖNCE SURİYE
İsrail’in bu planında Suriye’nin ayrı bir yeri var.
Planda temel strateji hedef ülkeleri etnik ve mezhepsel/dini ayrıştırmak, parçalamak ve bölmek.
Yahudi diplomat Oded Yinon, bu planın temelini oluşturan etnik ve mezhepsel farklılıklar ekseninde yürüyerek önce Suriye’ye ulaşıyor, sonra ülkeyi parça parça ederek ‘Yeni Suriye’ye temel hazırlıyor..
5 PARÇALI SURİYE
İşte planda geçen o bölüm;
“-Suriye etnik ve dini yapısına istinaden tıpkı bugün Lübnan’da olduğu gibi birkaç eyalete bölünecek ve kıyıda Şii-Alevi bir eyalet,
-Halep bölgesinde Sünni bir eyalet,
-Şam’da Kuzey komşusuna düşman olan bir diğer Sünni eyalet olacak ve,
-Dürziler de belki bize ait olan Golan’da, mutlaka Havran’da Kuzey Ürdün’de başka eyaletler kuracaklardır.
Bu gelişmeler uzun vadede barış ve güvenlik için garantör olacaktır ve bu hedef bugün bile erişebileceğimiz bir noktadadır “
Şimdi bir bakın bakalım Suriye’ye ne görülüyorsunuz;
-İş artık İsrail’in Golan üzerinden Fırat’ın doğusundaki PKK türevleriyle buluşmasına kalıyor yani süreç işliyor tıpkı planda öngörüldüğü gibi.
X X X
VE BEŞ PARÇALI LÜBNAN
İsrail’in hedef ülkeleri parçalama ve bölme stratejisi açısından Lübnan örnek gösteriliyor ve bunun Arap yarımadasındaki Müslüman ülkeler için bir başlangıç olabileceği ileri sürülüyor.
İşte İsrail Planında o bölüm;
‘Lübnan’ın beş bölgeye bölünmesi Mısır, Suriye ve Irak da dahil olmak üzere tüm Arap dünyası için bir başlangıçtır ve aslında Arap yarımadası şimdiden bu yolda ilerlemektedir.
Suriye ve daha sonra Irak’ın feshi ve Lübnan’da olduğu gibi etnik ve dini bölgelere ayrılması İsrail’in uzun vadede Doğu cephesindeki bir numaralı hedefidir ve bunun için kısa vadede bu devletlerin askeri gücünün feshi ana hedeftir’.
VE İSRAİL FİLİSTİN’İ TOPYEKÜN İSTİYOR

İşte İsrail’in Filistin planı;
-‘Mevcut yapısı ile Ürdün’ün uzun süre var olması ihtimal dahilinde değildir ve İsrail’in hem barışta hem savaşta sürdüreceği politika mevcut rejim esnasında Ürdün’ün tasfiyesi ve yönetimin Filistin’li çoğunluğa devri yönünde olmalıdır.
-Irmağın doğusundaki rejimi değiştirmek aynı zamanda Ürdün’ün batısında yoğun bir Arap nüfusu olan bölgelerdeki problemin de hallolmasına sebep olacaktır. Otonomi planı ve bölgesel taviz ve bölünmeler de reddedilmelidir çünkü Arap’ları Ürdün’e ve Yahudileri ırmağın batısındaki bölgelere ayırmadan bu ülkede yaşamaya devam etmek mümkün değildir.
-Bölgede gerçek manada bir arada varoluş ve barış, ancak Ürdün’le deniz arasındaki bölge Yahudiler tarafından yönetildiğinde gerçekleşecektir. Araplar içinse… Kendilerine ait bir ulus ve güvenlik sadece Ürdün’de onların olacaktır.’
Şimdi bu ne demek?..
‘ÜRDÜN’DE YENİ BİR FİLİSTİN DEVLETİ’
Planın ana fikrine bakılacak olursa, İsrail Filistin devletinin varlığını kendi açısından tam bir beka sorunu olarak görüyor, birlikte yaşamının mümkün olmadığını ileri sürüyor.
Çözüm olarak da Ürdün devletinin feshedilerek Filistinli bir yönetime devredilmesini böylece tüm Arapların Şeria Irmağının doğu yakasına sürülmesini öneriyor.
Ve burada yeni bir yönetim kurulmasını savunuyor böylece Şeria Irmağının Akdeniz’e uzanan batı yakasında hiç Filistinli kalmayacağı için tamamı İsrail toprağı oluyor.
Plan böyle işletilirse eğer, Gazze kıyı şeridi dahil bölge tamamen Filistinlilerden arındırılmış olacak, Ürdün krallığı yıkılarak yerine sürgün edilecek Filistinlilerin de yer alacağı karma bir devlet ortaya çıkmış olacak, plan bu.
X X X
Peki bu neye yolaçar?..
Plan öngörülen bu hedeflerine ulaşabilirse eğer, Akdeniz kıyılarını ele geçirmiş, parçalı Lübnan’dan parçalı Suriye’ye el uzatmış bir İsrail devletine yol açar ki buna da Golan Tepeleriyle Fırat’ın doğusundaki PKK türevlerini ekleyip bir ayağını da Barzani’ye uzatırsanız karşınıza Tevrat’ta geçen ‘Büyük İsrail’ çıkar yani Fenike.
İşte BOP dedikleri de bu.
Erdal Sarızeybek
Araştırmacı Yazar



