İş karıştı.. ‘İsrail Vuruyor’
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas’ın, Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu.
Öte yanda, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Hamas’a ait bir bölgeye hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
TEHDİT
IDF, hava saldırısının Hamas terör örgütüne bağlı bir terör hücresine yönelik olduğunu ve bu hücrenin kendilerine yakın bir bölgede faaliyet gösterdiğini ve “İsrail güçleri için doğrudan tehdit oluşturduğunu” kaydetti.
İsrail’in hava saldırısı sonucu Gazze’de can kaybı olduğu bildiriliyor.
BUGÜN ANLAŞMA İMZALANMIŞTI
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hamas’ın, Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu.
TARİHİ ANLAŞMA
Trump, “Bu tarihi ve benzeri görülmemiş olayın gerçekleşmesi için bizimle birlikte çalışan Katar, Mısır ve Türkiye’den arabuluculara teşekkür ediyoruz.” dedi.
KABİNE TOPLANTISI DEVAM EDİYOR
İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Gazze Şeridi’nde varılan ateşkes anlaşmasını onaylamak için bugün toplanacağı bildirilmişti. Toplantı hala devam ediyor.
SON DAKİKA
Ajanslar İsrail Hükümetinin söz konusu anlaşmayı onayladığını bildiriyor.
Kaynak: Ajanslar



