Yapay Zekada Bir Adım Daha.. ‘Sora’

OpenAI’nin Sora’yı tanıtmasıyla birlikte, yazılı metinleri videoya dönüştürme konusundaki gerçeklik seviyesiyle dikkat çeken yapay zeka teknolojisi, Microsoft’un büyük yatırımcısı olduğu OpenAI’nin önceki başarılarına bir yenisini ekliyor.
VİDEODA YAPAY ZEKA
Sora, komutla insan elinden çıkmış gibi fotoğraf, çizim ve şiir üretebilen yapay zeka teknolojisinin bir sonraki evresini temsil ediyor.
OpenAI’nin açıklamalarına göre, Sora kullanıcıların bir dakika uzunluğunda videolar oluşturabilme yeteneğine sahip.
TEST AŞAMASI
Şirket, Sora’nın henüz genel kullanıma açılmadığını belirtiyor ve öncelikle belirlenen profesyoneller tarafından test edileceğini duyuruyor. Bu adım, teknolojinin potansiyel risklerini sınırlamak ve kötü amaçlı kullanımları engellemek amacı taşıyor.
Sora adı verilen yeni sistem, yazılı bir komut alıyor ve yapay zeka aracılığıyla zengin ayrıntılara sahip bir video oluşturuyor.
Kaynak:
Dış Basın/Cumhuriyet



