Gündem

Görüşme Tamam.. ‘Dev Miting Geliyor’

Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meclis’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Özel, görüşmeye ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Sayın Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevumuz saatler içinde karşılanarak bizleri kabul ettiler.

‘OLUMLU GÖRÜŞME’

“Kendisiyle gayet olumlu verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabileceklerini ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir.

‘TÜRKİYE’NİN PARTİSİ CHP’

– CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ancak yurt dışında Türkiye’nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim.

’10 BİN LİRAYLA GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL’

“Ayrıca kendisinin de daha önce seçimlerden önce paylaştığı gibi 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik”.

EMEKLİ MİTİNGİ’

Emekli mitinginin yapılacağını açıklayan Özel şu ifadeleri kullandı:

– İstanbul’da ortalama kira 23 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. Bunun Avrupa’da bir örneği yok. Ortalama kiranın yarısından az emekli maaşı alan dünyada hiçbir ülke yok.

‘OTOBÜS BİLETİ MAAŞI GEÇİYOR’

Emeklimize ve emekçimize yapılan zulmün altını çiziyoruz. Geçen bayram İstanbulluların yüzde 70’i tatile gidemedi, memleketine gidemedi. Önümüz kurban…

Bırakın kurban almayı Kayseri’ye otobüs bileti almanın maaşı aştığı bir süreçteyiz.

’26 MAYIS BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ’

– Yüksek enflasyon maaşları dört ayda kuşa çevirdi. Herkesi 26 Mayıs pazar Büyük Emekli Mitingi’ne davet ediyorum. Emeklinin hakkını CHP alacak. Mehmet Şimşek…

‘BİRAZ DA ZENGİNLERE GİT’

Harcamaları kısıp, tüketimi düşürecek bir yöntem arıyor. Görünmez IMF programı… Güya IMF yok ama hayaleti var. IMF’nin ‘yap’ dediklerini vatandaşa yaptırıyor. Program Şimşek’in Gulyabani programıdır. Şu Gulyabani’yi biraz da zenginlere götür be kardeşim…”

‘SİYASETTE YUMUŞAMA’ SORUSUNA YANIT 

Öte yandan grup toplantısı çıkışında gazetecilerin ‘siyasette yumuşa dönemi’ sorusuna Özgür Özel “Normalleşme yumuşama değildir. Normali budur” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Ajanslar/ Sözcü

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu