Siyaset

Istakoz Vakası.. ‘Tepkiler Büyüyor’

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco’da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmasına AKP içinden de peş peşe tepkiler geldi.

MİROĞLU TEPKİLİ

AKP 25 ve 26. Dönem Milletvekili Orhan Miroğlu AKP’li Şebnem Bursalı’ya tepki gösterdiği açıklamasında,

” Milletvekilinin ülkesine karşı ahlaki ve vicdani sorumluluğu bana kalırsa ölünceye kadar devam eder. Yasama yılı bittiğinde bugün artık özgürlüğüme kavuştum diye düşünen milletvekili, o makama hiç inanmamış demektir. Milletvekili bir sosyal medya fenomeni gibi davranamaz” dedi.

MİROĞLU’NA AKP’Lİ METİNER’DEN DESTEK

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner de AKP’li Orhan Miroğlu’nun paylaşımını alıntılayarak Şebnem Bursalı’ya tepki gösteren isimlerden oldu.

Metiner paylaşımında “ Daha nelere şahit olacağız. En çürümüş kurumların başında ahbap-çavuş-talimat ilişkisiyle yürüyen medya geliyor. O yüzden yeni bir medya düzeni şart dediğimde o birileri hop oturup hop kalkıyor.” ifadelerini kullandı.

AKP HATAY MİLLETVEKİLİNDEN DE TEPKİ

AKP Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Şebnem Bursalı’ya tepki gösterdi.

Özel paylaşımında “Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz…” dedi.

MÜCAHİT BİRİNCİ‘DEN TEPKİ

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco’da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşmasına en sert tepki AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den geldi.

Birinci Bursalı’nın paylaşımı hakkında “Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter!” mesajı paylaştı.

CHP’DEN TEPKİ ‘YİYİN BAKALIM SEÇİMDE GÖRECEĞİZ’

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın ıstakoz paylaşımı hakkında da konuşan CHP Sözcüsü Deniz Yücel,

 “Bu görgüsüzlüğün, bu eşitsizliğin ve haksızlığın akıllara getirdiği Tevfik Fikret’in şiirinde de dediği gibi ‘Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin’. Ama unutmayın ki ilk genel seçimler de ıstakoz sofralarınızın sonu olacak” diye konuştu.

Kaynak. Ajanslar/ Tele1

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu