Siyaset

Büyük Ankara Mitingi.. ‘Bu Bahçeyi Kim Yaptı’

Partisinin Ankara mitinginde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’daki terör saldırısını kınadı.

Ankara’da ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan Erdoğan, aynı zamanda İstanbul adayı Murat Kurum’a da oy istedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Sordum, Ankara mitinginde katılım ne kadar? 200 bin dediler. Demek ki 31 Mart’ta bu katılım Ankara’da her şeyi değiştirecek.

‘BU BAHÇEYİ KİM YAPTI’

* Burayı, bu millet bahçesini kim yaptı. Murat Kurum kardeşimiz bakanken yaptı. Şimdi Murat Kurum nerede? İstanbul’da. İstanbul’u kazanmak Murat kardeşimize de yakışır. Keçiören’de Turgut Altınok kardeşimiz birçok eserleri ile oraya damgasını vurdu.

‘BİZİMLE YOL YÜRÜYECEĞİNİZE SÖZ MÜ’

* Cumhuriyetimizin 100. yılına atıfla hazırladığımız 2023 hedeflerimizi Ankara ile birlikte fiiliyata geçirdik. Burada aynı azmi şu katılımla görüyorum. Aynı Ankara, Türkiye Yüzyılı’nın inşasına hazır. Bizimle yol yürüyeceğinize inanıyorum. Bunun için söz veriyor musunuz? Söz mü?

‘HİZMET VERMEYENLERDEN KURTULMANIN VAKTİ’

* Ankara da öyle. Bunlardan artık kurtulalım. 5 yıl boşuna geçti. Onun için 31 Mart çok önemli. Ankara’yı başkentlik sıfatına uygun, hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vakti çoktan gelmiştir. 31 Mart akşamı bu işin hakkını verelim.

MANSUR YAVAŞ’I HEDEF GÖSTERDİ

Devamında yerel seçimlere vurgu yapan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş‘ı hedef aldı. 

Yavaş’ı hizmet etmemekle suçlayan Erdoğan, “Mevcut Ankara Belediye Başkanı 5 yılda ne yaptı? Yollarımızın hali ortada; çöp, çukur, çamur. Bundan başkasını yapamaz. 5 yıl boşuna geçti. Nedir bu yavaşlardan çektiğimiz?” dedi. 

ANKARA’DA MURAT KURUM’A OY İSTEDİ

Ankara’da olmasına rağmen sözü yine AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum’a getiren Erdoğan, “Burayı, bu millet bahçesini kim yaptı? Murat Kurum kardeşimiz yaptı. Murat Kurum şimdi İstanbul’da. İstanbul’u kazanmak Murat kardeşimize yakışır” dedi.

Kaynak: Ajanslar/ Cumhuriyet

Sarızeybek Haber

Erdal Sarızeybek, Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu