Video

İllaki Yeni Anayasa.. ‘Neden’

İsrail’in ne istediğini biliyorsunuz..

Fenike; Kral Davud ve Süleyman zamanındaki Büyük İsrail Krallığı.

Buna giden yolu da biliyorsunuz zaten Dünya Siyonist Dergisi Kivunim’da açıklanan Oded Yınon imzalı yeni İsrail stratejisi her şeyi açıklıyor ve süreç aynı yolda ilerlemeye devam ediyor. 

Amerika’nın ne istediğini de biliyorsunuz, bir yandan Fenike’ye destek veriyor öte yanda Büyük Kürdistan örtüsü altında Büyük Ermenistan projesini işletiyor.

Asıl hedefi Türk Milleti, Cumhuriyeti ve Anadolu olan ‘Büyük Ortadoğu Projesini de biliyorsunuz, nasıl hayata geçirebileceğini de.

Hepsi yan yana gelirse eğer büyük resimde ABD ve Rusya’nın uçak düşürme vakasından itibaren Ortadoğu’da anlaşmış olduklarını söylemek mümkün yani Türkiye hem içeriden hem dışarıdan kıskaçta.

Öte yanda bir de sığınmacı meselesi var..

Hani şu öz kimlikleri hala meçhul olan.

Bana sorarsanız onlar Fırat’ın doğusunda resmen ortaya çıkması kesin olan yerel yönetimlerde etnik çoğunluğu belirleyici ihtiyat olarak Türkiye’de bekletiliyor.

Fırat’ın doğusu dediğiniz zaman Ermeniler var, Yahudiler var, Nesturiler, Yezidiler, Keldaniler, Asuriler artık ne isim verirseniz veriniz.

Yönetici gücü tayin etmek adına o bölgelere kaydırılacaklar, hepsi değil elbet bir kısmı, yeteri kadarı.

Baştan beri izlediğimiz Türkiye’ye karşı konumlanmış adı BOP olan bu küresel projenin gidişatına bakılırsa eğer, geride kalanların beslenip büyütülerek, okutulup eğitilerek Türk vatandaşı yapılıp hem yerelde hem de en üst katta yönetici olmalarının planlanmış olduğu artık görülebiliyor.

Fırat’ın doğusuna gelince…

PKK terör örgütü şemsiyesi altında toplanmış olan etnik kimliklerin asıl güç kaynağı hududa komşu olan iller ilçeler köylerimiz.

Bugün Fırat’ın doğusunda yaşayanların bu bölgelerle tarihsel ve dinsel bağları bulunuyor, Kilikya gibi, Süryani Kilisesi gibi, havralar gibi.

Bu bölgelerden gelen sığınmacılar neden özellikle Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa gibi hudut illerinde yoğunlaştırıldı, bir düşünün.

Bakın Mardin’e bakın Nusaybin’e, demiştim size gümrük kapısının bir yanında terörist diğer yanında Mehmetçik nöbet tutar hale geldi. Bundan sonrasını siz hayal edin artık.

Buradan yola çıkılarak yarınların ne getirip ne götüreceğini söyleyebilmek artık bir kehanet değil aksine ayağı yere sağlam basan bir aklın isabetli bir öngörüsü olarak kabul edilmelidir.

Yaşanılacakları görür gibi oluyorum…

‘Bu anayasa çok değişti, yamalı bohça gibi oldu, Yeni Türkiye’ye hiç yakışmıyor, daha çağdaş daha demokratik, herkesi kucaklayan, herkese hitap eden yeni bir anayasa yapılması şart oldu’, diyerek söze başlayacaklar…

Bu da az gelir deyip, ‘Kürt Sorununu kimse çözemedi, nihayet biz çözeceğiz’ ifadeleriyle anayasayı A’dan Z’ye tartışmaya açacaklar…

Hatta buna ‘Alevi sorunu da var, hazır yola koyulmuşken bunu da çözelim, diyecekler

Ve başlayacaklar anayasanın önce başlangıç kısmında yer alan ve ‘Türk Vatanı ve Milletinin ebedi varlığını ve Yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü belirleyen bu Anayasa, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve O’nun inkılâp ve ilkeleri doğrultusunda..’ diye başlayan değerlerimizi ekranlarda tartışmaya…

Tabii burada karşılarına ilk çıkacak olan ‘Türk ve Atatürk’ olacak.

Diyecekler ki ‘Türkiye’de sadece Türk yok, her zaman söyledikleri gibi ‘Ermeni var, Rum var, Yahudi var, Arap var, Kürt var, Çerkes var… Biz öyle bir anayasa yapalım ki herkesi kucaklasın diyecekler, ‘Türk’ ulus devlet kimliğiyle Atatürk değerimizin anayasadan çıkarılması gerektiğini söyleyecekler… 

Bunu bayrak tartışmaları ve ordu tartışmaları izleyecek, ‘Niye bayrağın adı Türk’, ‘Niye ordunun adı Türk’, demeye başlayacaklar. 

Zaten Aziz Pabuşçu dememiş miydi ‘AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk’ diye, işte bunu anayasal teminat altına almaya kalkışacaklar. 

İlk akıllarına gelen isim ‘Türkiye, Türkiyeli, Türkiye Bayrağı, Türkiye Ordusu’ olacak ama…  Baştan beri izlediğimiz tarihsel sürece baktığınızda bu iş burada bitecek mi sanırsınız?..  

Bunu ‘neden Türkiye’ tartışmaları izleyecek çünkü başında Türk var, işlerine o da gelmeyecek!..  Üstelik ‘Türkiye’ demek Türk’ün yeri demek tıpkı Kemaliye gibi, tıpkı Osmaniye gibi.

 Bu durumda iş ‘Anadolu’ demeye kadar gider, ‘Anadolu Bayrağı, Anadolu Cumhuriyeti, Anadolu Ordusu’ gibi. Etnik kimler, din ve mezhepler üzerinden giden bu ayrıştırma sonunda işi ‘Anadolu Birleşik Devletleri’ demeye kadar götürür!.

Böyle giderse eğer bu işin sonu nereye varır, hiç düşündünüz mü?

Erdal Sarızeybek

Araştırmacı Yazar

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu