Güvenlik

Irak.. Suriye.. ‘Misilleme Başladı’

ABD, 28 Ocak’ta Suriye-Ürdün sınırındaki üssüne yönelik saldırıya karşılık vermeye başladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), üs saldırısına karşılık olarak, Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirildi.

HEDEF İRAN MİLİSLERİ

Saldırılarda ABD’den havalanan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı ve 125’ten fazla güdümlü bombanın kullanıldığı belirtilen açıklamada, hedeflenen bölgelerde kumanda ve kontrol merkezlerinin, roket ve füzeler ile insansız hava araçlarının vurulduğu ifade edildi.

SALDIRILAR DEVAM EDECEK

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı ilk açıklamada üs saldırısına yanıtın bugün başladığını ifade etti, “Bizim seçtiğimiz zaman ve yerlerde devam edecek” dedi.

Sözlerine Washington’ın Orta Doğu veya dünyanın başka bir yerinde çatışma istemediğini ekleyen Biden, “Ancak bize zarar vermek isteyenler şunu bilmeli: Eğer bir Amerikalıya zarar verirseniz, karşılık veririz” dedi.

MİSİLLEME BAŞLADI

ABD’nin misilleme açıklamasının ardından Suriye ve Irak’tan saldırı haberleri geldi.

Suriye’nin doğusunda Deyrizor iline bağlı Elbukemal ile Meyadin ilçelerinde İran destekli grupların hedef alındığı bildirildi.

CAN KAYBI BİLİNMİYOR

Elbukemal ile Meyadin ilçelerinde yer alan Ayyaş Depoları, Kuriyye, Herri, Hayadariyye, Bişri, Mezar Ali Çiftlikleri, Rahbe Kalesi ve Sanayi bölgesinde bulunan İran destekli gruplara ait 11 hedef, hava araçlarıyla hedef alındı. Mezar Ali Çiftliği’ne düzenlenen hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Kaynak: Ajanslar/ Sözcü

Erdal SARIZEYBEK

Emekli Albay, araştırmacı yazar. Terör ve siyaset üzerine yayımlanmış 16 eseri bulunmaktadır.
Başa dön tuşu