Zekeriya Öz.. ‘Nasıl Gitti’

Yıl 2018…
Yargıtay’ın bozma kararının ardından görülen Ergenekon davasında 237 sanık hakkında 647 sayfalık mütalaada, “Ergenekon terör örgütü varlığı ispat edilemedi” denildi.
DELİL YOK
Yeniden görülen Ergenekon davasında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada “Ergenekon terör örgütünün varlığı kesin ve inandırıcı delille kanıtlanamamıştır. Ergenekon terör örgütünün varlığı ispatlanamamıştır” denildi(Sözcü, 30 Kasım 2018).” SAVCI ZEKERİYA ÖZ YARGILANMALIDIR” DEDİ VE ÖZ KAÇTI…
Ergenekon soruşturmasıyla ilgili konuşan emekli albay, savcıya şok suçlamalar yöneltince herkes şaşkına döndü!
Emekli Albay Sarızeybek, Savcı Öz’ün kendisine TSK aleyhine ifade vermek için baskı uyguladığını söyleyerek, “Öz görevden alınmalıdır” dedi. Savcıya yöneltilen bu ağır suçlamalar NTV ekranında paniğe neden oldu.
2008 YILINDA KUMPASI AÇIKLAMIŞTI
Ergenekon soruşturmasına ‘Ya Gazipaşa Duyarsa’ isimli kitabıyla konu olan emekli Albay Erdal Sarızeybek, Savcı Zekeriya Öz’ün kendisini baskı altına alarak sorular yönelttiğini ileri sürdü. Sarızeybek, Öz hakkında soruşturma açılarak görevden alınması gerektiğini söyledi.
Savcı Öz’ün davranışının kanunsuz olduğunu savunan Sarızeybek, TSK aleyhine ifade vermek için kendisine uyguladığı psikolojik baskıyı iki aydır bütün televizyonlara bütün haber merkezlerine gönderdiğini ancak bir tanesinin bile yayımlamadığını öne sürdü.
CANLI YAYINDA ARA
Sarızeybek, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ü ağır bir dille eleşterek görevden alınmasını ve hakkında soruşturma açılmasını isteyince; Haksever, programa ara vermek zorunda kaldı.
İşte, SarızeybekHaksever dialoğunun özeti;
Sarızeybek
(..) Bizler vatan evladıyız. Bir iki televizyon kanalı dediler ki, açıklama yapın. Sayın Erdoğan kalkı dedi ki, bazı emekli askerler televizyon televizyon gezip bozgunculuk yapıyorlar.
(…) “Bir yıldır süren bir soruşturma en nihayetinde benim anılarımı dile getirmek maksadıyla yazdığım kitaba mı kalmış ki, savcı beni çağırıyor, diyor ki, ‘Orgeneral Eruygur ve Levent Ersöz hakkında eğer ki bildikleriniz varsa anlatınız. Sizi general yapacaklarmış, yapmamışlar, sizi harcamışlar. Siz çok iyi bir subaymışsınız.’ Baskı altına alarak bu soruları yöneltmesi Ceza Muhakemeleri Usülü Kanunu’nda var mıdır? Ceza Usulü Muhakemesi Kanunu’nda tanığın ifadesi yazılı alınır. ‘Kâtip evine gitti, vakit geç oldu’ gerekçesiyle ifade almaktan sarfınazar edilebilir mi?”
– Oğuz Haksever (NTV)
(…) Ben burada bir soruşturma söyleşisi yapmıyorum.(…) Bağışlayın…(…) Sizin söyledikleriniz kurumumuzla alakalı değil. Sizi bağlar, sonuçta savcıyı suçluyorsunuz. Bu sizlerin sözleri…(…) Şimdi kısa bir ara vermek zorundayız.
Sarızeybek
(…) Bi saniye lütfen. – Oğuz Haksever (NTV)(…) Şimdi ara vermek zorundayım…
Sarızeybek
(…) Ben burada suç işlemiyorum. Açıkça söylüyorum, savcı tarafsızlığını yitirmiştir. Sözlerimin arkasındayım.(…) Kimse beni dikkate almıyor. – Oğuz Haksever (NTV)(…) Biz burada suçlama yapmıyoruz, sonuçta bu sözler sizi bağlar”. Kaynak: NTV/ internethaber
YIL 2018, SARIZEYBEK’E KUMPAS
FETÖ’nün Ergenekon soruşturmasına ekleme amacıyla farklı soruşturma numaraları üzerinden 379 kişiyi dinlediği ortaya çıktı.
Kod Ergenekon soruşturmasının yedeği haline getirilen dosyada eski Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun yanı sıra siyasiler yer aldı. Örgütün, 379 kişiyi dinlediği, dosyaya da 515 kişiyi eklediği ortaya çıktı.
‘ERDAL SARIZEYBEK, SABİH KANADOĞLU, MEHMET MOĞULTAY, ANIL ÇEÇEN, SÜHEYL BATUM…’
Söz konusu dosyalarda, Eski Ticaret ve Kültür Bakanı Oktay Agah Güner, Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hukuk profesörleri Anıl Çeçen, Süheyl Batum, eski Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, emekli Albay Erdal Sarızeybek, eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun da aralarında bulunduğu 379 kişi hakkında iletişimin denetlenmesine ilişkin tedbir uygulandığı belirlendi.
ADI GEÇEN TÜM İSİMLERE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Bülent Başer, Zafer Koç ve Savcı Hikmet Pak tarafından incelenen soruşturmaya takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında, şüpheliler hakkında fazla delil olmadığı vurgulandı. Şüphelilerin dokümanlarda yazılı soyut cümlelerle ve telefon görüşmelerindeki soyut ve muğlak sözlere atıf yapılarak örgütle ilişkilendirilmek istendikleri kaydedildi.
Takipsizlik kararında hukuka aykırı delil elde edildiği, ‘Zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir’ prensibine vurgu yapılarak toplanan delillerin hukuka aykırı kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.
11 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN KUMPAS
Açığa çıkan bu kumpasla ilgili olarak en ilginci Erdal Sarızeybek hakkında kurulan tezgahlar oldu. Bakın neler yaşandı?
2007 yılında kod Ergenekon kumpas savcısı Zekeriya Öz tarafından tanık olarak çağrılan Erdal Sarızeybek’ten ‘Türk Ordusu aleyhine’ ifade vermesi istendi. Savcı Zekeriya Öz’ün baskısına rağmen yalan yere tanıklığı kabul etmedi ve Zekeriya Öz’ün bu durumu başta Show Tv, CNN, Ulusal Kanal, Halk tv gibi ekranlardan kamuoyuna durumu açıkladı ve Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılmasını talep etti.
HSYK’YA ŞİKAYET
Bununla da yetinmeyen Sarızeybek, Zekeriya Öz hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayette bulundu. Halen araştırmacı yazar olan Sarızeybek, 2009 yılında ‘Ergenekon Gölgesinde İhaneti Yaşamak’ adlı bir kitap yazarak Zekeriya Öz’ün kumpasının tüm detaylarını da yazdı, bilgilerini okurlarıyla paylaştı.
ONCA ŞİKAYET BOŞA GİTTİ
Sarızeybek onca şikayetten, televizyonlardan yaptığı suç duyurularından ne yazık ki hiçbir sonuç alamadı. Aksine Erdal Sarızeybek bu dik duruşu nedeniyle yine aynı savcı tarafından ‘ŞÜPHELİ’ konumuna düşürülerek soruşturmaya dahil edildi.
Ve şimdi kumpas açığa çıktı, dosya kapatıldı.
Erdal Sarızeybek